NHL:n suurimpiin supertähtiin yli vuosikymmenen ajan lukeutuneen Patrick Kanen serkku kiekkoilee ensi kaudella Mestiksessä.

Joensuun Kiekko-Pojat tiedottaa tehneensä yksivuotisen sopimuksen Detroit Red Wingsissä tällä kaudella pelanneen taiturin serkun Noah Kanen, 24, kanssa. Keskushyökkääjänä viihtyvän Kanen Mestis-sopimus on yksivuotinen.

Kane on pelannut kaksi edelliskautta Long Islandin yliopistojoukkueessa. Mies tehtaili päättyneellä kaudella pelaamissaan 33 ottelussa tehot 8+22=30.

− Noahista joukkue saa kokonaisvaltaisen pelaajan, jolla on kovat tavoitteet ja halu tulla juuri Joensuuhun ottamaan askelia oikeaan suuntaan urallaan, Kiekko-Poikien päävalmentaja Kasper Vuorinen kommentoi seuran tiedotteessa.

183-senttinen ja 86-kiloinen Kane pelasi päättyneen kauden lopulla myös ensimmäiset ammattilaisottelunsa ECHL:ssä, jossa sentteri nakutti 16 ottelussa tehot 2+4=6.

Miehen kuuluisa serkku Patrick on voittanut Stanley Cupin mestaruuden kolmesti urallaan. Kane on voittanut NHL:n pistepörssin kertaalleen, minkä lisäksi mies on valittu kerran sarjan parhaaksi pelaajaksi sekä kertaalleen pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi.

LUE MYÖS: