Hyökkääjätaituri Henrik Haapala, 30, on siirtymässä ensi kaudeksi Ruotsin SHL:ään.

Haapala on solmimassa Expressenin tietojen mukaan sopimuksen perinteikkään SHL-seura Malmön kanssa. Lehden mukaan neuvottelut ovat loppusuoralla ja käytännössä Haapalan siirto Ruotsiin on lääkärintarkastusta vaille varmaa.

Urallaan nuorten maailmanmestaruuden sekä kaksi SM-kultaa Tapparan paidassa voittanut Haapala edusti päättyneellä kaudella kahta eri sveitsiläisseuraa, Geneve-Servetteä sekä Lausannea. Mies pelasi National Leaguen runkosarjassa 27 ottelua tehoin 7+11=18.

Expressenin mukaan Haapala oli lähellä siirtymistä Malmön riveihin jo vuosi sitten. Tuolloin ruotsalaisseura joutui kuitenkin vetämään tarjouksen pöydältä taloudellisista syistä.

Malmön riveissä pelaa tulevalla kaudella muitakin suomalaisia: hyökkääjä Joona Ikonen sekä Pohjois-Amerikan kaukalot Ruotsin pääsarjaan vaihtanut puolustaja Lassi Thomson. Myös Ilveksestä tuttu tshekkivahti Marek Langhamer siirtyy ensi kaudeksi Malmön pelipaitaan.

LUE MYÖS: