NHL:n Stanley Cupin finaalit seitsemännessä pelissä Florida Panthersille hävinneen Edmonton Oilersin GM vaihtuu.

Oilersia viiden kauden ajan johtanut Ken Holland, 68, ilmoitti sisäpiiritoimittaja Darren Dregerin mukaan seurajohdolle keskiviikkona, ettei mies ole käytettävissä enää ensi kaudella. Hollandin nykyinen sopimus umpeutui juuri päättyneeseen kauteen.

Holland on toiminut merkittävässä roolissa Oilersin nousussa kohti NHL:n kärkisijoja. Ennen Oilers-pestiään mies toimi Detroit Red Wingsin GM:nä vuosien 1997 ja 2019 välisenä aikana. Red Wings voitti Hollandin alaisuudessa neljä Stanley Cupin mestaruutta, joista ensimmäisen aikaan Holland toimi vielä joukkueen apulais-GM:na.

Oilers ei ole vielä nimennyt Hollandin seuraajaa. NHL:n kokeneimpiin seurajohtajiin lukeutuvan GM:n lähtö tulee seuran kannalta joka tapauksessa pahaan aikaan, sillä NHL:n varaustilaisuus järjestetään tulevana viikonloppuna Las Vegasissa. Vapaiden pelaajien markkinat avautuvat ensi viikon maanantaina.

Darren Dreger

@DarrenDreger
Ken Holland officially told the Oilers yesterday that he will not return to the team next season in any capacity. And while Holland is now free to talk to other teams, he has not yet done so and is expected to take some time before deciding what his next move will be. @TSNHockey

LUE MYÖS: