Dallas Stars kohtaa tulevana yönä Edmonton Oilersin läntisen konferenssin finaalin kuudennessa ottelussa. Oilers johtaa sarjaa otteluin 3-2 ja on yhden voiton päässä Stanley Cup -finaalista.

Starsin päävalmentaja Peter DeBoer ilmoitti kuolemanottelua edeltävässä lehdistötilaisuudessa yllättävästä kokoonpanomuutoksesta. AHL:ssä hirmujälkeä tällä kaudella tehnyt hyökkääjä Mavrik Bourque nousee Logan Stankovenin tilalle kokoonpanoon.

22-vuotias Bourque pelaa tulevana yönä vasta NHL-uransa toisen ottelun. Starsin kesän 2020 ykköskierroksen (30.) varaus pelasi viime huhtikuussa runkosarjaottelussa Chicago Blackhawksia vastaan 11 minuuttia ilman tehopisteitä.

Bourque voitti tällä kaudella AHL:n pistepörssin ja hänet valittiin sarjan arvokkaimmaksi pelaajaksi. Runkosarjassa taitava hyökkääjä mätti 71 ottelussa 26 maalia ja 77 tehopistettä. Pudotuspeleissä hän teki seitsemään peliin tehot 3+8=11.

Elliotte Friedman

@FriedgeHNIC
Mavrik Bourque will play for Dallas in Game 6