PRAHA. Suomi on pelannut suhteellisen heikot MM-kisat, ja puolivälierissä Ruotsi on selvä ennakkosuosikki.

Suomen ja Sveitsin välisen ottelun jälkeen pääosin suomalais- ja sveitsiläistoimittajien joukossa oli myös yksi ruotsalainen, joka haastatteli Jesse Puljujärveä.

Ruotsalaistoimittaja halusi tietää Puljujärven näkemyksen siihen, että Ruotsissa ollaan hyvin itsevarmoja ottelun alla eikä Suomea pidetä suunnilleen minkäänlaisena varteenotettavana vastustajana.

– Voin sanoa, että ottelu Suomea vastaan ei ole koskaan niin helppo. Heidän on valmistauduttava todella hyvin. Me aiomme olla valmiina, katsotaan mitä tapahtuu, Puljujärvi vastasi.

Ruotsalaistoimittaja kysyi myös Puljujärven näkemystä Suomen pelitavasta. Hän viittasi Max Fribergin antamaan lausuntoon, jossa Tre Kronorin pelaaja kommentoi Ruotsin TV:lle Suomen pelitapaa tylsäksi.

– Minä nautin tämän kiekon pelaamisesta. Ei se ole mielestäni tylsää. Me tunnemme systeemimme ja luotamme siihen, Puljujärvi vastasi.

Ruotsalaistoimittajan lähdettyä tilanteesta Puljujärvi jäi vielä vastailemaan suomalaistoimittajien kysymyksiin ja pyöritteli samalla päätään länsinaapurin ”aikamoisille puheille”.

– Näytetään niille, tämmöistä se näköjään on.

Jaakko Perttilä
X: @JaakkoPerttila

LUE MYÖS