OSTRAVA. Suomi kaatui saappaat jalassa Ruotsia vastaan MM-kisojen puolivälierissä.

Ruotsi oli ennen ottelua valtava ennakkosuosikki. Leijonat löi kuitenkin peliin niin tiukan vastuksen, että Ruotsi oli lähellä kaatua. Lopulta Tre Kronor voitti pelin jatkoajalla maalein 2-1.

Suomen joukkue oli täynnä sotureita, jotka antoivat kaikkensa. Yksi uusi tasonnostaja oli Juha Jääskä, joka aiemmin turnauksessa ei ole erityisemmin loistanut. Nyt Jääskä repi, raastoi, taklasi ja laukoi.

– Suomi-Ruotsi, puolivälieräottelu. Tällaisia ei montaa uralla tule varmasti. Tänään oli kaikki pelissä koko jengillä. Me pelattiin sitkeästi, Jääskä sanoi SuomiKiekolle pelin jälkeen.

– Vähän nyt on takki tyhjä. Ruotsilla oli enemmän paikkoja ja ne ehkä ansaitsi, mutta oli meillä saumat voittaa.

– Ei tätä parempaa matsia voi kuvitellakaan. Jos mietit, että Suomi-Ruotsi-puolivälieräottelu, niin ei tästä lataus voinut olla kovempi. Juuri sanoin ennen peliä, että näitä pelejä kun olisi vähän enemmänkin kauden aikana.

– Tuntuu, että tällaisia matseja on ehkä yhden käden sormilla laskettavissa, kun tuntee jo ennen peliä, että tänään on muuten pelipäivä ja tänään on ihan sekaisin, tänään irtoo.

Leijonien mahdollisuuksiin ei moni ulkopuolinen pelin alla uskonut. Joukkueen sisällä luotto omaan tekemiseen oli kuitenkin vahva.

– Kyllä me tiedettiin koko ajan, että meillä on sauma. Me osataan puolustaa niin hyvin. Meillä on älyttömän hyvä veskari. Tiedettiin, että me pystytään ihan riittävä määrä paikkoja saamaan. Kyllä meillä oli uskoa, Jääskä sanoi.

– Ihan varmasti tiedettiin, että harva uskoo meihin. Saatiin siitä vain lisäbuustia.

– Oli siistiä vetää kyllä. Katsoi tuossa Ruotsin nimilistaa ja katsoi, keitä meillä on. Liigaäijät vastaan änäriäijät, oli ihan siisti vääntää. Ei nyt ihan riittänyt.

Emil Larmi piti Leijonia pystyssä

Suomi taisteli koko joukkueen voimin, mutta on myös sanottava, että maalivahti Emil Larmi piti torjunnoillaan Leijonia pystyssä.

– Ihan hyvillä fiiliksillä me oltiin koko ajan. Pysyttiin pelissä tuloksellisesti kiinni. Kyllä me tiedettiin, että tänään joudutaan painimaan omassa päässä, mutta ei siitä kannata mitään paniikkia ottaa. Se pitää vaan sietää, ja koittaa pitää kaverit pahimmilta paikoilta pois ja Larmi hoitaa loput. Niin kuin hoitikin, Jääskä sanoi.

– [Larmi] Pelasi taas ihan… Niin kuin koko turnauksen meillä on veskarit pelannu… Ilman tuollaista veskapeliä meillä ei olisi ollut mitään palaa.

Vielä ennen kotimatkaa Jääskä aikoo tutustua paikalliseen panimokultturiin.

– Aika pitkä siivu on vedetty lätkää. Eiköhän tästä lähdetä vähän purkamaan, Jääskä sanoi.

– Aion ihan muutaman tshekkiläisen oluen maistaa. Ei jää ihan muutamaan, eikä ihan päiväänkään.

Jaakko Perttilä
X: @JaakkoPerttila

LUE MYÖS