PRAHA. Kanadan kapteeni John Tavares oli silmin nähden pettynyt MM-kisojen välieräottelun jälkeen.

Sveitsi voitti Kanadan voittomaalikilpailun jälkeen 3-2 ja eteni loppuotteluun. Kanadan kohtalona on pelata pronssista Ruotsia vastaan.

– Ottaa päähän. Tavoitteemme oli voittaa kultaa. Ei vielä ihan tajuakaan, että mestaruusmahdollisuus meni, Tavares sanoi SuomiKiekolle pelin jälkeen.

Pitäisikö pronssiottelua edes pelata?

– Se on osa kansainvälistä jääkiekkoa ja turnauksia. Ei se ole se mitali, mitä halusimme, mutta aina kun puemme maajoukkuepaidan päälle, haluamme edustaa maatamme ylpeinä. Tavoitteemme on pelata mahdollisimman hyvin.

MM-kisojen puolivälierissä ja välierissä pelataan tätä nykyä tasatilanteessa kymmenen minuutin jatkoaika kolmella kolmea vastaan. Jos ei maalia kuulu, ratkaistaan peli voittomaalikilpailussa.

Oletko sitä mieltä, että välierät pitäisi pelata viidellä viittä vastaan ratkaisuun asti?

– Kyllä, tai neljällä neljää vastaan. Minun on helppo sanoa, koska hävisimme. Kaikki kunnia Sveitsille, he pelasivat hyvin ja voittivat voittomaalikilpailun, Tavares sanoi.

– Mutta tässä on paljon pelissä, ja kilpailu on kovaa. Olisi kivaa nähdä, että ratkaisu tulisi pelaamalla. Helppo tosiaan minun sanoa, mutta kotipuolessa olemme tottuneita siihen [pelataan ratkaisuun asti] pudotuspeleissä, ja luulen, että me pelaajat haluaisimme ratkaisun sillä tavalla.

– Tiedän toki, että asiaan liittyy muitakin muuttujia, kuten pelaajien jaksaminen. Näin se nyt menee.

Kanadan ja Ruotsin välinen pronssiottelu pelataan sunnuntaina kello 16.20 Suomen aikaa.

Jaakko Perttilä
X: @JaakkoPerttila

LUE MYÖS