Ranskalaishyökkääjä Stephane Da Costa, 34, vihjailee Instagramissa osallistuvansa kevään MM-kisoihin. Hän edustaa Avtomobilist Jekaterinburgia KHL:ssä.

– Jääkiekko ei ole vielä ohi!! MM-kisat Ranskan joukkueen kanssa ovat tulossa! Da Costa kirjoittaa kuvan yhteyteen.

Da Costan päivityksessä erikoista on se, että Ranskan jääkiekkoliitto on linjannut sulkevansa Venäjällä pelaavat pelaajat ulos maajoukkueesta sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan. Da Costaa ei olla nähty maajoukkueessa yli kahteen vuoteen, sillä hän on pelannut KHL:ssä sodan alkamisen jälkeiset kaksi kautta.

Ranskalaislehti L’Equipen mukaan onkin mahdollista, että nyt Da Costan tilannetta on tarkasteltu uudelleen. Ranskan jääkiekkoliiton puheenjohtaja Pierre-Yves Gerbeau kertoo, että ensi viikolla tiedotetaan ”tärkeästä asiasta”. Tämä saattaa hyvinkin liittyä Da Costan tapaukseen.

Da Costa on pelannut yhdeksän kautta KHL:ssä. Menneellä kaudella hän kirjautti 60 otteluun tehopisteet 18+36=54. Da Costalla on sopimus KHL:ään myös ensi kaudesta.

Aiemmalla urallaan Ranskan maajoukkueen vakiokalustoon kuulunut Da Costa on pelannut kahdeksan kertaa MM-kisoissa. Viimeksi hänet nähtiin kisoissa keväällä 2018.

LUE MYÖS