Liigassa pelataan torstaina yksi ottelu, kun sarjan kakkonen Tappara saa vastaansa kolmantena olevan Pelicansin. Ottelu pelataan Tampereen Nokia Arenalla 18:30 alkaen.

Joukkueiden kokoonpanoissa huomio kiinnittyy Pelicansin maalivahtiosastoon. Joukkueen kaikki varsinaiset maalivahdit ovat sivussa kokoonpanosta syystä tai toisesta. Jasper Patrikainen on ollut loukkaantuneena jo alkuvuodesta saakka ja Niklas Kokko on sairastumisen vuoksi sivussa. Ruotsalainen Johan Gustafsson pelasi vielä eilen keskiviikkona, mutta nyt häntäkään ei näy enää kokoonpanossa.

Tänään Pelicansin maalia vartioi Niklas Nikkilä, 18, ja varavahtina toimii puolestaan Jasper Lattu, 18. Heistä Nikkilä pelasi keskiviikkona HIFK:ta vastaan kolmannen erän, kun Gustafsson vaihdettiin maalilta pois kesken pelin. Nikkilä torjui neljä kertaa ja päästi kaksi maalia. Muuten kaksikolta ei löydy Liiga-kokemusta.

Nikkilä ja Lattu ovat molemmat Pelicansin omia junioreita. Nikkilä on pelannut U20 SM-sarjassa tällä kaudella 24 ottelua torjuntaprosentilla 89,2%. Lattu on pelannut samassa sarjassa 19 ottelua torjuntaprosentilla 87,1%.

LUE MYÖS