Liigan supertähtiin lukeutuva Jerry Turkulainen on käyttänyt sopimuksessaan olleen option ulkomaan siirrosta ja siirtyy ulkomaille pelikaudeksi 2024-25. JYP vahvisti jo maanantaina uutisoidun asian tiistaina kotisivuillaan.

Turkulainen teki viime vuonna kolmevuotisen jatkosopimuksen, jonka kahta jälkimmäistä kautta koski oikeus siirtyä ulkomaille.

– Jerry on ollut merkittävä palanen meidän joukkuettamme ja Liigan kärkipelaajia, joten menetys on iso. Koemme kuitenkin, että tämä on hyvä ratkaisu tässä vaiheessa hänen uraansa. Toivottavasti pääsemme nauttimaan hänen otteistaan Hippoksella vielä mahdollisimman pitkään keväällä ja myös tulevaisuudessa, urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen kommentoi JYPin kotisivuilla.

– Jerryn korvaaminen on vaikeaa, mutta meillä on hyvä mahdollisuus nyt olla hyvissä ajoin liikkeellä sen asian kanssa, Viitanen jatkaa.

Turkulainen siirtyy ensi kaudeksi Sveitsin pääsarja NL:ään. Huippuhyökkääjän uusi seura on sarjan jumbojoukkue HC Ajoie. Sopimus on kaksivuotinen.

– Olen iloinen päästessämme sopimukseen Turkulaisen kanssa. Hän on yksi parhaista ylivoimaspesialisteista, joka on osoittanut pystyvänsä dominoimaan yhdessä Euroopan parhaissa sarjoissa, HC Ajoien urheilujohtaja Julien Vauclair kommentoi tähtihankintaansa.

Turkulainen kamppailee tällä kaudella Liigan pistepörssin voitosta. 56 tehopistettä iskenyt hyökkääjä on vain pisteen päässä pörssin kärkipaikkaa pitävästä Ilveksen Oula Palveesta.

LUE MYÖS: