Jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisojen ennakkossuosikki Yhdysvallat kesti finaalin paineet kisaisäntä-Ruotsia vastaan ja nappasi maailmanmestaruuden selvällä 6-2-voitolla.

Turnauksessa jokaisen ottelunsa voittanut ja kymmenen NHL-ykköskierroksen varausta sisältäneellä joukkueella kisoihin saapunut jenkkinippu siirtyi 1-0-johtoon avauserän lopulla. Ruotsi nousi vielä tasoihin toisen erän alussa, mutta sen jälkeen Yhdysvallat meni menojaan Isaac Howardin kahdella maalilla.

Jonathan Lekkerimäki toi Ruotsin ylivoimalla maalin päähän viisi sekuntia ennen toisen erän loppua, mutta kolmas erä oli jenkkien näytöstä sen iskettyä kiekon kolmesti kisaisäntien reppuun. Howardin lisäksi Yhdysvaltain tehomiehinä finaalissa kunnostautuivat Gabe Perreault (1+2) sekä Will Smith (0+2).

Tshekki voitti MM-pronssia jo aiemmin perjantaina sen kukistettua Suomen upean kirin päätteeksi maalein 8-5.