Kärppien NHL-vahvistus Nick Ritchie aiheutti joulukuun lopussa valtavan kohun, josta puhuttiin Pohjois-Amerikassa asti. Hän mukiloi jäässä makaavaa TPS:n Markus Nurmea päähän ilman, että Nurmella oli mitään mahdollisuutta puolustautua.

Tempustaan Ritchien piti maksaa kova hinta. Liigan kurinpito antoi hänelle poikkeuksellisen kahdeksan ottelun pelikiellon.

Ritchie kommentoi tekojaan MTV Urheilun haastattelussa. Hän ei vaikuta katuvan mitään, vaan korostaa Nurmen toimintaa.

– Hän ärsytti ja oli tikkuna lihassa koko ottelun ajan. Esti kiekottomia pelaajia jatkuvasti ja teki halpoja ja pelkurimaisia temppuja. Se päättyi erittäin pelkurimaiseen liikkeeseen ja sellainen pelaaja hän vain on, Ritchie sanoo.

– En todellakaan ole rottamainen pelaaja. Yritän pelata melko rehellisesti ja rehdisti. Nyt olen ymmärtänyt, että on olemassa pelaajia, jotka eivät pelaa sillä tavalla, ja se on vähän kurjaa.

Haastattelussa kävi selväksi, ettei Nurmi nauti Ritchien arvostusta.

– Kuulin myöhemmin, että hän on ihon alle pyrkivän ärsyttäjän maineessa. Se on ilmeisesti hänen juttunsa. Se on vähän vaarallista, eikä sellaiselle pitäisi olla mitään sijaa missään liigassa. Mutta niin hän pelaa, eikä hän varmaankaan aio lopettaa sitä. Joten niin se kai sitten on.