HELSINKI. Antti Mäkinen on uusi Leijona-ääni.

Viaplay näyttää kaikki ottelut kevään 2024 MM-kisoissa. Mäkinen on kanavan pääselostaja, joka tulkitsee kaikki Suomen ottelut.

Tähän asti Mäkinen on tullut tunnetuksi lähinnä NHL-selostuksistaan. Mäkistä pidetään selostajana asiantuntevana ja vahvasti lajin sisällä olevana hahmona. Toisaalta NHL-peleissä yleinen oletus on ollut se, ettei puolta valita. Suomen peleissä taas kansa odottanee selostajalta jonkinlaista puolueellisuutta.

– Se on asia, joka itseänikin jännittää. En tiedä, miten se tulee menemään. Mutta totta kai kun lähden Suomea selostamaan, se on silloin minun joukkueeni. En osaa sanoa, millainen Suomi-selostaja Antti Mäkinen on, se tulee minua muuttamaan vähän totta kai, Mäkinen sanoi SuomiKiekko-sivustolle Viaplayn tilaisuudessa.

Toinen merkittävä haaste Mäkiselle on se, että NHL-pelejä katsovat seuraavat lähtökohtaisesti lajia ja sarjaa runsaasti. MM-pelejä katsovista merkittävä osa taas ei välttämättä seuraa lajia kovinkaan laaja-alaisesti.

– Sen tiedostan, että tiettyjen lajisisäisten lyhennysten käyttäminen täytyy jättää pois. Mutta en lähde sen suuremmin asioita muuttamaan. Omilla vahvuuksillani olen tähän positioon päässyt, ja samoilla vahvuuksilla jatketaan. Tietty selkokielisyys totta kai.

Mäkinen korostaa, että kritiikkiä on selostajan ammatissa pakko sietää. Siedätyshoitoa tulee jo kotoa.

– Sain jo kriittistä palautetta tänne tullessa. He haluaisivat, että [Antero] Mertaranta selostaa, koska he ovat tottuneet siihen. Eli se lähtee jo ihan kotijoukoista se palaute.

– Jos tässä ottaisi itseensä negatiivisesta palautteesta, ei tätä tekisi päivääkään.

Jaakko Perttilä
X: @JaakkoPerttila

LUE MYÖS