Arizona Coyotesin suomalaishyökkääjä Matias Maccelli, 23, pelaa parhaillaan erinomaista NHL-kautta. Hän on tehnyt toisella varsinaisella NHL-kaudellaan 23 ottelussa tehopisteet 4+13=17.

Maccelli on Coyotesin sisäisen syöttöpörssin jaetulla piikkipaikalla Clayton Kellerin kanssa. Seuran pistepörssissä hän on puolestaan kolmantena.

Maccelli muodostaa vahvan hyökkäysketjun yhdessä Lawson Crousen ja Nick Bjugstadin kanssa. Kyseinen kolmikko pelasi yhdessä jo viime kaudella. Kaksikko on Maccellin kannoilla joukkueen sisäisessä pistepörssissä, nimittäin Crousella on kasassa 22 ottelun jälkeen tehot 10+5=15 ja Bjugstadilla 23 otteluun pisteet 5+10=15.

– Olemme pelanneet yhdessä jo jonkin aikaa. Tiedämme, mitä toiset tekevät. Meillä on todella hyvää kemiaa tällä hetkellä. Me teemme myös todella kovaa töitä, mikä tekee tästä hieman helpompaa, Maccelli kertoi NHL:n suomenkielisten verkkosivujen mukaan.

Pelintekijän rooli on kuulunut ketjussa Maccellille. Siitä Crouse antoikin ylistystä suomalaisnuorukaiselle.

– Olemme luoneet todella hyvää kemiaa. Luemme toistemme peliä niin hyvin. Kaikki tietävät tietenkin Maccellin syöttötaidot. Kun hänellä on kiekko hyökkäysalueella, niin hän löytää hyvin ajoituksen ja tyhjän tilan. Siinä vaiheessa minä yritän vain päästä vapaaksi. Hän löytää yleensä minut ja laittaa kiekon lapaani. Ainakin joka toisella kerralla tuntuu, että edessä on tyhjä maali. Pitää antaa kiitosta hänelle, Crouse sanoi.

Myös joukkueena Coyotes on suorittanut alkukaudella vahvasti. Viime vuosina NHL:n kellarikerrokseen kuulunut joukkue on parhaillaan neljän ottelun voittoputkessa. Se on Läntisen konferenssin seitsemäs ja Keskisen divisioonan neljäs.