Divisioonaviholliset Calgary Flames ja Vancouver Canucks valmistelivat perjantaina mielenkiintoisen vaihtokaupan.

Flames lähetti vaihtokaupassa puolustajajärkäle Nikita Zadorovin Vancouveriin. Vastikkeena toiseen suuntaan siirtyvät Canucksin 5. kierroksen (2024, Chi) ja 3. kierroksen (2026, Van) varausvuorot.

Zadorov pyysi aiemmin tällä kaudella agenttinsa Dan Milsteinin välityksellä kauppaamista muualle. 28-vuotiaan venäläisjätin 3,75 miljoonan dollarin palkalla varustettu sopimus päättyy ensi kesänä.

Zadorov ei ollut mielissään vähentyneestä vastuustaan Flamesin takalinjoilla. 197-senttinen ja 107-kiloinen puolustaja on löytänyt itsensä useimmiten kolmosparista. Canucksissa Zadoroville on kaavailtu roolia mahdollisesti kakkosparista.

Viime kaudella 82 ottelussa komeat 14 maalia ja 21 tehopistettä takonut venäläinen on ollut alkukaudella Flamesin huonoimpia puolustajia edistyneiden tilastojen mukaan. Hockey Stat Cards -sivuston mukaan Zadorovin kokonaisvaltaisen pelaamisen arvosana on Flamesin TOP-6-puolustajista huonoin: 0,14.

NHL:ssä 11 kautta ja lähes 600 ottelua tahkonnut puolustajajärkäle on kirjannut tällä kaudella 21 ottelussa yhden maalin ja kuusi tehopistettä.