Liigassa jumbona majaileva SaiPa sekä Tshekin liigan Mountfield HK ovat pyöräyttäneet kaksi maalivahtia sisältävän vaihtokaupan.

SaiPassa alkukauden aikana kahdeksan ottelua torjuntaprosentilla 82,9 pelannut Jan Lukas, 30, siirtyy Mountfieldiin. Vaihdossa toiseen suuntaan saapuu lappeenrantalaissyntyinen maalivahti Henri Kiviaho, 29.

Kiviaho on pelannut urallaan 71 Liiga-ottelua KalPan, Ilveksen sekä Ässien riveissä. Mies on pelannut myös Slovakian pääsarjassa.

– Todella hienoa päästä takaisin kotiin ja pukemaan SaiPan paita jälleen kerran päälle. Vuodet ulkomailla on opettaneet paljon kaikin puolin ja nyt tuli erinomainen sauma palata kotikaupunkiin, Kiviaho kommentoi sopimusta SaiPan kotisivuilla.

– Valitettavasti Janin osalta ei pelaajan eikä seuran odotukset täyttyneet ja toivon onnea ja menestystä tuleviin haasteisiin. Hienoa saada oman seuran kasvatti maailmalta kotiin ja hän on osoittanut omilla otteillaan pystyvänsä pelaamaan voittavalla tasolla Tshekin Liigassa. Saamme yhdessä Piiroisen kanssa tasapainoisen ja kilpailukykyisen maalivahtikaksikon loppukaudeksi, urheilujohtaja Harri Aho kommentoi vaihtokauppaa.

SaiPaan paluun tekevä Kiviaho pelasi viime kaudella loistosesongin Mountfieldin ykkösvahtina. Maalivahti torjui 34 runkosarjapelissä komein tilastoin 1,85 ja 92,5.