Leijonaikoni Saku Koivun Aatos-poika on kohonnut raketin lailla mukaan spekulaatioihin ensi kesän NHL:n varaustilaisuutta ajatellen nuorukaisen loistettua taannoin alle 18-vuotiaiden maajoukkueturnauksessa.

Koivua TPS:n alle 20-vuotiaiden joukkueessa valmentava maalivahtilegenda Fredrik Norrena nostaa Iltalehden haastattelussa pöytään hurjan vertauksen. Norrenan mielestä Koivulla on samoja ominaisuuksia NHL-supertähti Aleksandr Ovetshkinin kanssa.

– Sieltä on tulossa erittäin hyvä pelaaja, vähän erilainen kuin isänsä Saku ja isän veli Mikko. Hän on viimeistelijä, jolla on erittäin hyvä laukaus. Pelaajaprofiililtaan Aatos on lähempänä Ovetshkinia kuin Sakua, Norrena lataa.

– Aatokselta löytyy ne samat kiekolliset taidot ja pelikäsitys kuin Sakulla, mutta jos isä oli syöttäjä ja viimeisen päälle pelintekijä, niin Aatokselta löytyy myös se viimeistelytaito.

Nuoremman Koivun myöhäinen kasvupyrähdys on pitänyt hyökkääjän tähän asti marginaalissa.

– Aatos on kehittynyt vähän muita ikäisiään myöhemmin. Hän oli pienikokoinen ja siitä syystä vähän heikko, mutta nyt hän pystyy kamppailemaan jo oikein uskottavasti. Vuoden sisällä on tapahtunut iso fyysinen kasvu ja kehitys, Norrena paljastaa.

– Hän on late bloomer, jos nyt 17-vuotiaasta voi niin sanoa. Hän on tullut vähän puskista ja kehittynyt viimeisen puolen vuoden aikana tosi nopeasti, Norrena lisää.