Alkukauden vailla joukkuetta ollut suomalaismaalivahti Frans Tuohimaa, 32, on löytänyt itselleen uuden seuran. Hän siirtyy Ruotsin SHL:ään Frölunda HC:n riveihin loppukauden sopimuksella.

Viime kauden Tuohimaa aloitti Liigassa, jossa hän edusti Jukureita. Hän pelasi 34 ottelua torjuntaprosentilla 89,5%. Loppukaudeksi hän siirtyi SHL:ään Skellefteå AIK:n riveihin, jossa hän ehti pelaamaan neljä runkosarjaottelua (92,8%) ja yhden pudotuspelin (80,0%).

Tuohimaa voitti olympiakultaa ja maailmanmestaruuden Leijonien kolmosvahtina vuonna 2022. Liigassa hän on edustanut Jukurien lisäksi Jokereita, HPK:ta, SaiPaa ja HIFK:ta. Tuohimaa on pelannut urallaan myös AHL:ssä sekä KHL:ssä.

Frölunda HC

@frolunda_hc
Välkommen till Frölunda HC, Frans Tuohimaa.

Frölunda väljer att förstärka truppen med en målvakt, finske Frans Tuohimaa. Frans kommer att spela med #50, läs mer här:
frolundahockey.com/article/6kcas4…