Tampa Bay Lightning voitti Nashville Predatorsin NHL:n harjoitusottelussa Suomen aikaa sunnuntain vastaisena yönä loppulukemin 5-4.

Ottelun pisterohmuna ja ainoana kolmen tehopisteen miehenä hääräili Tampan suomalaishyökkääjä Waltteri Merelä. Hän mätti tehopisteet 2+1 ja sai valinnan ottelun ykköstähdeksi.

Merelä ensin alusti Austin Watsonin 2-2-maalin toisessa erässä ja päätöserässä hän toi joukkueensa 3-3-tasalukemiin iskemällä itse maalin. Lopulta hän viimeisteli myöskin voitto-osumaksi jääneen 5-3-maalin.

25-vuotias Merelä siirtyi kesällä yksivuotisella sopimuksella Tampaan. Häntä ei ole varattu NHL:ään, vaan hän on noussut kolkuttelemaan NHL:n ovia loistamalla kahdella viime kaudella Tapparan paidassa Liiga-jäillä. Lyhyessä ajassa Merelä on ehtinyt tekemään vaikutuksen myöskin Tampan päävalmentaja Jon Cooperiin.

– Hän on parantanut koko ajan. On erilaista pelata erikokoisissa kaukaloissa ja eri sarjoissa. Heidän on vain annettava tottua siihen. Tulitpa sitten junioreista tai Euroopasta, sinun on totuttava pelityyliin ja siihen, miten asiat täällä menevät. Mielestäni hän on kehittynyt jokaisen harjoituksen ja jokaisen pelin myötä ja hänet palkittiin tänä iltana viimeisen puolentoista viikon kovasta työstä, Cooper totesi.

Tampan hyökkääjä Brandon Hagel innostui myöskin ylistämään Merelän esityksiä.

– Todella hyvä pelaaja. Minusta hän oli erinomainen tänä iltana. Hän on nopea. Hän on selvästi hyvä mailansa kanssa. Se läpiajomaali, laittaa vasemman jalkansa eteen ja saa lauottua, se on NHL-peliä. Mielestäni hän oli poikkeuksellinen tänä iltana.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä.

Chris Krenn

@Chris_Krenn
Merela ➡️ Watson 🚨

Chris Krenn

@Chris_Krenn
Great patience and vision from Waltteri Merela as he finds Austin Watson breaking into the Preds zone and he beats Lankinen far side with a nice shot to tie the game at two with 11:48 left in the second.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä.

Chris Krenn

@Chris_Krenn
Merela gets out there with Stamkos and Paul and he makes it a 3-3 game. Hedman and Perbix pick up the helpers.

Chris Krenn

@Chris_Krenn
#Bolts tie it up 3-3 as Hedman throws a puck to the net that looked to be redirected by Merela past Askarov. Three all with 15:34 left in regulation.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä.

Chris Krenn

@Chris_Krenn
Second goal of the game to make it a three-point night for Merela.

Chris Krenn

@Chris_Krenn
Waltteri Merela. Another one. Protects the puck, showcases NHL strength against a big guy in Luke Schenn, beats Askarov to make it 5-3 with 6:07 remaining. What a game.