Supertähtihyökkääjä Steven Stamkosin ja Tampa Bay Lightningin välinen NHL-sopimus päättyy kesänä. Stamkosin mukaan Lightning ei ole hänen pyynnöstään huolimatta käynnistänyt jatkosopimusneuvotteluita.

33-vuotias Stamkos avautui keskiviikkona lehdistötilaisuudessa sopimustilanteestaan. 8,5 miljoonan dollarin palkkaa nauttiva kanadalaistähti on harmissaan pitkäaikaisen seuransa tavasta toimia.

– Ihan rehellisesti sanottuna, olen pettynyt neuvotteluiden puuttumiseen. Kerroin jo viime kaudella, että haluan saada jatkosopimuksen aikaiseksi ennen harjoitusleirin alkamista. Mitään keskusteluja ei kuitenkaan ole käyty, Stamkos harmitteli NHL.comin toimittajan Chris Krennin mukaan.

– Olen valmis tekemään jatkosopimuksen milloin vain. En ehkä odottanut tämän menevän näin, mutta ei voi mitään. Kerroin heille kauden päätteeksi, että rakastaisin tehdä jatkosopimuksen ja pelata täällä lopun urani. Asia ei kuitenkaan ole minun päätettävissäni. En voi allekirjoittaa sopimusta yksin, hän jatkoi.

NHL:ään kesän 2008 varaustilaisuudessa ensimmäisenä pelaajana valittu Stamkos on pelannut koko 16-vuotisen uransa Lightningin paidassa. Lightningille kaksi Stanley Cup -mestaruutta voittanut hyökkääjä on pelannut urallaan 1003 runkosarjaottelua tehden näissä hurjat tehopisteet 515+541=1056.