Colorado Avalanche joutui pelaamaan koko viime kauden ilman kapteeniaan Gabriel Landeskogia.

Toukokuussa seura tiedotti ruotsalaishyökkääjän joutuvan polvileikkaukseen, jonka myötä mieheltä jää väliin myös tuleva NHL-kausi. Nyt seuran GM Chris MacFarland on kuitenkin tiputtanut The Athleticille lupaavan arvion supertähden kunnosta – ruotsalainen saatetaan kuin saatetaankin nähdä tositoimissa vielä tällä kaudella!

– Me toivomme, MacFarland vastasi kysymykseen siitä, saatetaanko Landeskog nähdä tositoimissa vielä pudotuspeleissä.

– On kuitenkin vielä paljon asioita, joiden täytyy osua kohdalleen, joten on vaikea asettaa tarkkaa aikataulua (paluulle). Hän on noin neljän kuukauden päässä paluusta ja hän voi todella hyvin, MacFarland muistuttaa.

Seurapomo korostaa Landeskogin arvoa kokonaisvaltaisena joukkueen johtajana pelkkien tehopisteiden sijaan.

– Ikävöimme hyvin paljon sitä, mitä hän tuo meille, ei ainoastaan maaleja, syöttöjä sekä yli- ja alivoimapeliä, vaan sitä preesenssiä, jonka hän tuo pukukoppiimme. Hän ei pelaa runkosarjassa, mutta sen jälkeen en löisi vetoa hänen paluutaan vastaan. Jos joku osaa käsitellä nämä asiat oikealla ammattitaidolla, se on hän. Hän on viikinkimme, MacFarland kehuu kippariaan.

Pian 31 vuotta täyttävä Landeskog on käynyt läpi kolme polvileikkausta viimeisen 15 kuukauden sisällä. Miehen seitsemän miljoonan dollarin vuositulot takaava sopimus umpeutuu vasta kesällä 2029.