Ikoninen kanadalainen jääkiekkopersoona Don Cherry vannoo tunnetusti vanhan ajan kovaotteisen pelitavan nimeen, minkä vuoksi varsinkin yhden seuran kesähankinnat NHL:ssä ovat miellyttäneet konkaria.

Cherry on erityisen tyytyväinen Toronto Maple Leafsin uuden GM Brad Trelivingin tekemiin muutoksiin joukkueen kokoonpanossa. Tuore seurapomo kiinnitti vapailta markkinoilta Tyler Bertuzzin, Max Domin ja Ryan Reavesin. Cherry näkee tuoreelle kolmikolle löytyvän totisesti käyttöä Leafsin rosterissa.

– Fanit tulevat rakastamaan tätä joukkuetta! Kukaan ei enää heittele heitä seinille, se on varmaa. He eivät joudu enää tilanteeseen, jossa yliopistopoika Matthew Kniesiä kohdellaan samalla tavoin kuin pudotuspeleissä. Tuon uusimman kolmikon myötä sellaista ei enää tapahdu, Cherry näkee.

89-vuotias kiekkoikoni olisi lisäksi valmis tekemään sopimuksen vielä yhden viime kaudella joukkuetta edustaneen kovanaaman kanssa.

– He tulevat näkemään kovuuden merkityksen. Jos olisin Brad, toisin myös Wayne Simmondsin takaisin. Tuollaisia (kovaa pelaavia) kavereita ei ole koskaan liikaa, Cherry lisää.

Trelivingin tuoreet hankinnat ovat seurapomolta selvä satsaus pudotuspelejä ajatellen. Leafsin viime kausi päättyi pudotuspelien toisella kierroksella.