Winnipeg Jetsin joukkue on kokemassa ison uudistuksen ensi kaudeksi. Monet joukkueen avainpelaajiin kuuluneet nimet ovat huhujen mukaan vaihtamassa maisemaa. Heihin lukeutuvat joukkueen tähtipelaajiin viimeisten vuosien ajan kuuluneet Connor Hellebuyck, Pierre-Luc Dubois ja Blake Wheeler.

Listaan voidaan lisätä myöskin seuran ydinpelaajiin jo pitkään kuuluneen Mark Scheifelen nimi. 30-vuotias tähtihyökkääjä on Jetsin ykköskierroksen 7. varaus kesältä 2011 ja hän on pelannut seurassa koko NHL-uransa ajan. Scheifelella on nykyistä sopimusta jäljellä vielä ensi kauden verran.

Winnipeg Sun -lehden toimittaja Scott Billeck kirjoittaa artikkelissaan, että Jets tarvitsee nyt uuden alun ja sen vuoksi nyt voisi olla oikea aika vaihtaa Scheifele muihin maisemiin. Scheifele on antanut kasvot koko organisaatiolle sen jälkeen, kun Atlanta Trashersista tuli Winnipeg Jets vuonna 2011, joten sen vuoksi Scheifelen kauppaaminen tulisi kuitenkin olemaan paljon vaikeampaa kuin muiden.

Billeck listasi neljä potentiaalista ja järkevää uutta joukkuetta Scheifelelle. Ne ovat Boston Bruins, Carolina Hurricanes, Detroit Red Wings ja Calgary Flames. Billeck otti joukkueiden kohdalla huomioon sen, kenellä olisi todella käyttöä Scheifelen kaltaiselle pelaajalle ja joilla olisi lisäksi tarjota vastineena jotain, jota Jets tarvitsee.

Scheifele pelasi menneellä kaudella 81 runkosarjaottelua tehopistein 42+26=68 sekä neljä pudotuspeliä pistein 1+0. Viimeiset seitsemän kautta Jetsin varakapteenina toiminut Scheifele on pelannut NHL-urallaan kaikkiaan 723 runkosarjaottelua (272+373=645) sekä 37 pudotuspeliä (19+13=32).