Boston Bruins laittoi viime kaudella runkosarjan piste-ennätykset uuteen uskoon joukkueen kerättyä runkosarjassa hulppeat 65 voittoa. Tulevalla kaudella tahti saattaa kuitenkin olla toinen.

Bruinsin seurajohto panosti isosti viime kauteen hankkimalla siirtotakarajalla Tyler Bertuzzin, Garnet Hathawayn sekä Dimitri Orlovin. Nyt jokainen kolmikosta on lähdössä seurasta, vihjaa GM Don Sweeney. Seurapomo kauppasi jo aiemmin Taylor Hallin ja Nick Folignon Chicago Blackhawsiin.

– Kenenkään kolmikosta (Bertuzzi, Hathaway, Orlov) jatkoa ei ole suljettu pois, mutta en ole laskenut mitään sen varaan, että pystyisin pitämään heidät täällä. Erityisesti Orlyn kohdalla tilanne on vaikea. Toisaalta, et koskaan tiedä, Sweeney kommentoi sisäpiiritoimittaja Joe Haggertylle.

Seuran presidentti ja ex-pelaajalegenda Cam Neely ei kadu siirtotakarajalla tehtyjä hankintoja. Neelyn mukaan kyseessä oli tietoinen riski, joka maksaa seuralle isosti tulevaisuudessa.

– Se kaikki oli sen arvoista. Runkosarjan piste-ennätys puhuu puolestaan. Katsoimme rosteriamme ja ajattelimme, että nyt jos koskaan meillä on mahdollisuus mennä pitkälle – vähintään finaaleihin. Olen erittäin pettynyt loppukauteen, sillä tiesimme mitä iso panostuksemme tulee tarkoittamaan tulevaisuuden kannalta, voitamme tai emme, Neely pui mennyttä kautta.

Bruinsilla lieneekin edessään pitkä uudelleenrakennus, jonka alkamisajankohta on pitkälti riippuvainen Patrice Bergeronin ja David Krejcin jatkopäätöksistä. Kaksikon lopettaminen tietäisi suurella todennäköisyydellä Bruinsin sukellusta NHL:n kellarikerrokseen jo tulevalla kaudella.