Suomen niin sanottu Onninen-katsomo, ja yleisön ympärillä muutenkin pyörivät aiheet ovat puhuttaneet myös Tampereen ja Riikan MM-kisoissa.

Niin sanotuilla Onninen-faneilla on sinivalkoiset paidat – kuten Leijonillakin. Pelipaidalle tyypillisellä sukunimen kohdalla paidoissa lukee Onninen.

Nämä, eivätkä oikein muutkaan suomalaiset ole pitäneet ihan hirvittävän kovaa meteliä MM-kisoissa, toisin kuin vaikka unkarilaiset fanit. He laulavat ja mölyävät pelistä toiseen, oli tilanne mikä hyvänsä.

Näyttää, että suomalaiset istuvat ja möllöttävät paikallaan, varsinkin niin sanotut Onninen-fanit. Voihan se tietysti olla, että rauhassa oleminen korostuu, kun samannäköisiä faneja on vieri vieressä tiiviisti.

Oli miten oli, aihe on ollut sosiaalisessa mediassa kuuma.

Unkarilaispelaaja Roland Kiss antoi oman näkemyksensä suomalaisfaneista yleisesti. Se poikkeaa yleisestä massasta.

– Suomalaiset fanit ovat mahtavia, kaikilla on valkoinen pelipaita päällä, se näyttää todella hienolta, unkarilaista Erste Ligaa DVTK Jegesmedvekissä pelaava pakki sanoi Suomen Jääkiekkoliiton nettisivuilla perjantaina.

Paljon kohutusta Onnisen katsomosta näet kuvan täältä.

Onninen-yhtiö on järjestänyt ja järjestää Ilta-Sanomien mukaan Tampereella messuja niiden keskittyessä sähköalaan ja LVI-puoleen. Yhtiö on ostanut Suomen kuuteen ensimmäiseen peliin satoja lippuja.

Jokaisen messupäivän päätteeksi asiakkaat ja tavarantoimittajat vierailevat Suomen pelissä.

Vuonna 1913 perustetun ja tukkukauppaa harjoittavan Onninen Oy:n pääasialliset toimialat ovat LVI-materiaalit ja LVI-tarvikkeet.

Uutista päivitetty lauantaina 20.5. kello 15.21: Onninen Oy on perustettu vuonna 1913, eikä 1996, kuten jutussa aiemmin väitettiin.