Columbus Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläinen kartoittaa kesän aikana vaihtoehtoja seuran päävalmentajan tontille.

New York Postin toimittaja Larry Brooks raportoi, että Mike Babcock olisi tällä hetkellä yksi merkittävimmistä vaihtoehdoista Blue Jacketsin uudeksi pääkäskijäksi. Toronto Maple Leafsin ja Detroit Red Wingsin legendaarinen valmentaja nähtiin NHL:ssä edellisen kerran kaudella 2019-20.

Brooksin tietojen mukaan Kekäläisen papereihin on kirjattu myös yksi todellinen yllätysnimi.

– Kuulin yhden Blue Jacketsiin liitetyn kiinnostavan nimen, jos Babcock ei ole saatavilla. Tämä voi olla vielä kaukainen juttu, mutta minulle kerrottiin Sergei Fedorovin olevan yksi vaihtoehdoista, Brooks kertoo.

Columbus Blue Jacketsissa vuosina 2005-08 pelannut Fedorov on yksi NHL:n historian parhaita venäläispelaajia. Detroit Red Wingsin kolminkertainen Stanley Cup -mestari pelasi NHL:ssä 1248 ottelua tehopistein 483+696=1179.

Fedorov hyppäsi peliuransa jälkeen KHL-seura TsSKA Moskovan GM:ksi ja neuvonantajaksi. Fedorov kyllästyi yhdeksän vuoden jälkeen toimistotöihin ja hän hyppäsi kaudella 2021-22 TsSKA:n päävalmentajaksi sekä samaan aikaan Venäjän maajoukkueen apuvalmentajaksi. Fedorov voitti ensimmäisellä valmennuskaudellaan KHL:n mestaruuden ja hänet valittiin sarjan parhaaksi valmentajaksi.

Fedorov jäi viime kevään kultajuhlien jälkeen sivuun TsSKA:n toiminnasta, mutta Venäjän maajoukkueen apuvalmentajan pesti jatkui tälle kaudelle.