Leijonien urakka MM-kisoissa päättyi puolivälieriin, kun Kanada oli vahvempi numeroin 4-1.

Turnauksen aikana yksi puhuttavimmista aiheista Leijonien suhteen oli maalivahtipeli, joka oli läpi turnauksen epävarmaa. Ykkösvahtina toimi Ruotsin mestaruuden kovilla tilastoilla voittanut Emil Larmi, joka pelasi kisoissa kuusi ottelua tilastoin 91,78% sekä 1,99. Kakkosvahtina oli maajoukkueessa viime vuosina loistavasti onnistunut Jussi Olkinuora, jolle mennyt seurajoukkuekausi oli kuitenkin hankala. Hän pelasi turnauksessa vain kaksi ottelua tilastoin 84,62% sekä 2,00.

C Moren Herätys, Leijonat! -ohjelmassa käytiin Suomen maalivahtien esityksiä ja peluutusta läpi Leijonien turnauksen tultua päätökseen. Keskustelussa mukana oli entinen maalivahti Niklas Bäckström, joka antoi oman näkemyksensä ykkösvahti Larmin pelaamisesta turnauksessa.

– Oli paljon erittäin hyviä jaksoja, sitten oli hetkiä, jolloin asiat olisi voinut tehdä terävämmin. Kova paikka, täytyy muistaa, että hän oli ensikertalainen, kotikisat ja nyt ei ollut altavastaajajoukkue, vaan suurin ennakkosuosikki. Henkisesti tosi kova paikka, Bäckström sanoi.

Kun Larmin ja Olkinuoran esitykset eivät vakuuttaneet, nousi turnauksen edetessä esiin paljon mielipiteitä siitä, että kolmosvahti Christian Heljankolle olisi pitänyt antaa tilaisuus näyttää osaamistaan. Tapparalle Suomen mestaruuden ja CHL-mestaruuden torjunut Heljanko ei kuitenkaan pelannut kisoissa peliäkään. Tämä oli myös Bäckströmin mielestä oikea ratkaisu, nimen omaan siinä vaiheessa, kun turnaus oli jo pitkällä.

– On puhuttu, että olisiko Heljankolle pitänyt antaa peli, omasta mielestäni ei olisi pitänyt. Kyllä sulla on kaksi maalivahtia, mihin pitää luottaa. Jos lyödään kolmaskin siihen, niin kyllä joukkuekin katsoo, että kukaan ei luota tuohon. Okei, Heljanko olisi voinut pelata hyvän pelin, mutta jos hän ei olisi onnistunut, oltaisiinko me menty niille kahdelle takaisin, että tänään me luotetaan teihin, vaikka eilen ei luotettu, Bäckström totesi.

Bäckströmin mielipide asian suhteen on selvä: hänen mukaansa MM-turnaus pitää pelata kahden maalivahdin voimin. Se onkin sitten asia erikseen, että ketkä kaksi maalivahtia olisivat kuuluneet pelaavaan tandemiin.

– Ehkä se oikea kysymys tässä on, että olisiko se parivaljakko ollut mieluummin Olkinuora-Heljanko tai Larmi-Heljanko. Nyt mentiin ihan fiksusti, Olkinuora on ollut loistava maajoukkueessa. Tai olisiko Olkinuoran pitänyt aloittaa turnaus kokeneena ja sitten ajaa Larmia rauhassa sisään. Mutta kyllä nämä kahdella maalivahdilla mun mielestä pitää mennä, Bäckström linjasi.