Leijonien urakka kevään 2023 MM-kisoissa on lähtenyt käyntiin. Suomella on turnauksessa kasassa jälleen kovan luokan joukkue.

Päävalmentaja Jukka Jalonen on viime vuosina luottanut moniin tuttuihin nimiin, jotka ovat olleet usein joukkueessa mukana. Jalosen nykyisen valmennuspestin aikana Suomi on voittanut maailmanmestaruuden vuosina 2019 ja 2022, MM-hopeaa 2021 sekä olympiakultaa 2022.

Suomen viime vuosien menestysputken aikana joukkueesta on löytynyt joka vuosi kolme samaa nimeä. He ovat maalivahti Jussi Olkinuora, puolustaja Atte Ohtamaa sekä hyökkääjä Marko Anttila. He ovat pelanneet neljä edellistä arvoturnausta ja ovat mukana jälleen.

Lisäksi nykyjoukkueesta löytyy useita nimiä, jotka ovat osallistuneet neljästä turnauksesta kolmeen. Mikko Lehtonen, Sakari Manninen ja Harri Pesonen ovat voittaneet kaikki viime vuosien kultamitalit, Ville Pokka ja Hannes Björninen ovat olleet mukana keväästä 2021 lähtien ja Jere Sallinen on pelannut kolmet viime MM-kisat.