Kari Jalosen luotsaama Tshekin maajoukkue jäi jääkiekon MM-kisoissa 8. sijalle hävittyään puolivälierissä puhtaalla pelillä jatkavalle USA:lle. Sijoitus oli Tshekin jääkiekon historian huonoin MM-kisoissa.

Jalonen oli saanut MM-kisoihin nimekkään joukkueen, jota pidettiin ennen turnausta B-lohkon ennakkosuosikkina. Tshekkien värikäs kisamatka piti sisällään kyseenalaisia maalivahtiratkaisuja, avainpelaajien loukkaantumisia sekä tehotonta pelaamista ratkaisuotteluissa.

Sanomattakin selvää, että Jalosen tulevaisuus maajoukkueen peräsimessä on nyt suuri puheenaihe Tshekeissä. Suomalaisluotsin sopimus päättyy ensi vuoden MM-kisojen jälkeen.

Jotkut Tshekin kiekkovaikuttajat ovat vaatineet Jaloselle suoraan potkuja.

– Meidän on aika valita tshekkiläinen valmentaja, HC Dynamo Pardubicen urheilutoimenjohtaja Petr Dedek oli laukonut Twitterissä USA-tappion jälkeen.

Jalosen puolustajiakin löytyy ja heistä merkittävin on kevään 2022 MM-kisoissa pronssia voittanut Boston Bruinsin megatähti David Pastrnak.

– Petr, Kari Jalonen on minulle (peukalo ylös emoji), Pastrnak oli vastannut Dedekin tviittiin.

NHL:ssä kuluneella kaudella 61 maalia ja 113 tehopistettä paukuttanut Pastrnak on Tshekin jääkiekon ylivoimaisesti suurin tähti ja hänen puolustuspuhettaan ei varmasti jätetä huomioimatta lopullista päätöstä tehtäessä.