Pikkuleijonat avasi urakkansa alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa torstaina ottelulla Sveitsiä vastaan. Suomi aloitti turnauksen voitolla, kun Sveitsi kaatui lukemin 4-2.

Maalittoman avauserän jälkeen hanat aukesivat toden teolla toisessa erässä, jossa iskettiin kaikkiaan neljä maalia. Suomi karkasi 2-0-johtoon, kun Emil Järventie onnistui ylivoimalla Jesse Nurmen ja Jesse Kiiskisen syötöistä. Vain puolisen minuuttia myöhemmin Tom Leppä iski Pikkuleijonat kahden maalin karkumatkalle Onni Lindin syötöstä.

Sveitsi nousi kuitenkin vielä toisen erän viimeisellä vitosella tasoihin. Ensin Leo Braillard kavensi ylivoimalla ja pari minuuttia myöhemmin Matteo Wagner tasoitti pelin.

Päätöserään mentiin tasatilanteessa, kunnes ajassa 51:41 Pikkuleijonien kapteeni Kasper Halttunen nappasi joukkueensa reppuselkään ja viimeisteli upealla yksilösuorituksella ottelun voittomaalin. Arttu Alasiurua ja Emil Pieniniemi saalistivat syöttöpisteet tähän osumaan. Nurmi viimeisteli vielä loppulukemat 4-2 tyhjään maaliin Aron Kiviharjun ja Topias Hynnisen passeista.

Suomen maalilla Eemil Vinni kirjautti 16 torjuntaa. Sveitsin maalivahti Ewan Huet torjui puolestaan 33 kiekkoa.

Näet ottelun maalikoosteen alta tai täältä.

discovery+ sport 🇫🇮

@dplussportfi
Suomi voittaa! 🦁

Sveitsi kaatuu turnauksen avausottelussa lukemin 4-2. Videolta ottelun maalikooste! 👇