The Athletic -sivusto julkaisi tiistaina listauksen NHL:n kuluneen kauden pahimmin epäonnistuneesta pelaajasta.

Yksi epämukavalle listalle joutuneista pelaajista oli Arizona Coyotesista kesällä 2021 isossa vaihtokaupassa Vancouver Canucksiin siirtynyt puolustaja Oliver Ekman-Larsson.

Coyotes-vuosinaan NHL:n parhaisiin puolustajiin lukeutunut ruotsalainen on ollut Canucksissa kuin varjo entisestään.

– Ekman-Larssonin tämän kauden pelaamista ei voi tunnistaa entiseksi. Hän näyttää kadottaneen aivan kaiken. Hänen luistelustaan on hävinnyt kaikki ketteryys, nopeus ja kiihtyvyys, joten tämä tekee hänestä täysin edesvastuuttoman pelaajan puolustamaan nopeita hyökkäyksiä ja liikuttamaan kiekkoa. Nopeat hyökkääjät porhaltavat hänen ohitseen hetkessä ja saavat siten ylivoimatilanteita, The Athletic -sivuston asiantuntija Harman Dayal latasi.

Ekman-Larsson on tehnyt tällä kaudella 54 runkosarjaottelussa vain kaksi maalia ja 22 tehopistettä. 31-vuotiaan konkaripuolustajan tehotilasto on pakkasella hyytävin lukemin -24.

Ekman-Larssonin kahdeksanvuotista ja 66 miljoonan dollarin arvoista (7,26 milj. $ AAV) sopimusta on jäljellä jopa neljä vuotta. Ekman-Larsson on jättimäisen palkkapussinsa takia potku-uhan alla kesällä.

– Ekman-Larssonin sopimusta on vielä neljä vuotta jäljellä. Canucks saattaa harkita kesällä sopimuksen ulosostamista, Dayal kertoo.