Suomen naisten jääkiekkomaajoukkueen pitkäaikainen, joskin nyt jo entinen päävalmentaja Pasi Mustonen vieraili MTV:n Huomenta Suomi -ohjelmassa sunnuntaina.

Mustonen paljasti ohjelmassa tehneensä tutkintapyynnön kuudesta naisten maajoukkueen pelaajasta Suomen urheilun eettiselle Keskukselle Suekille. Mustosen väitetystä epäasiallisesta käytöstä käynnistettiin viime syksynä tutkinta kuuden maajoukkueen pelaajan ilmoitettua Jääkiekkoliitolle kokeneensa päävalmentajalta epäasiallista käytöstä.

MTV Urheilun tietojen mukaan Mustosen toiminnasta valittivat tuolloin Noora Räty, Matilda Nilsson, Minnamari Tuominen, Eveliina Mäkinen, Mira Jalosuo ja Saila Saari.

– Pelaajayhdistyksen kaksi jäsentä, jotka istuvat hallituksessa, saapuivat Pekingiin tuhoamaan joukkueen sisältä päin. Se on sellainen, johon en ole koskaan 30 vuoden ammattiurani aikana ole ikinä törmännyt, Mustonen latasi Huomenta Suomessa.

Pelaajayhdistyksen hallituksessa istuu kaksi Naisleijonien pelaajaa: maalivahti Mäkinen ja puolustaja Tuominen, jotka kuuluvat myös MTV:n listaaman kuuden pelaajan ryhmään.

– Yli vuosikymmenen joidenkin kanssa mitaleista taistelleena on minulle käsittämätöntä, että voi tulla paikan päälle aiheuttamaan tilanteen, jossa joukkue ei voi taistella Suomen puolesta olympiamitaleista. Eli tuhoaa joukkuekavereidensa unelman, Mustonen jatkaa rajuja syytöksiään.