NHL:ssä pyöräytettiin yllättävä vaihtokauppa torstai-iltana.

Detroit Red Wings lähettää kaupassa konkaripuolustaja Steven Kampferin Arizona Coyotesin organisaatioon. Red Wings saa takaisin ns. tulevaisuudessa määriteltävän vastikkeen.

34-vuotias Kampfer vahvistaa loppukauden Coyotesin farmijoukkuetta Tucson Roadrunnersia AHL:n kevään pudotuspeleissä. Kokenut yhdysvaltalainen on tehnyt tällä kaudella AHL:ssä 44 ottelussa pisteet 4+18=22.

Kampfer on pelannut NHL:ssä Boston Bruinsin, Florida Panthersin ja New York Rangersin riveissä yhteensä 231 ottelua (15+24=39). Kampferin uran kohokohta on ehdottomasti Stanley Cup -mestaruuden voittaminen vuonna 2011 Bruinsin riveissä.

Kampfer pelasi viime kaudella KHL:ää Ak Bars Kazanin riveissä. Hän kirjasi Venäjällä 46 ottelussa tehopisteet 11+19=39. Kampfer osallistui samaisella kaudella Yhdysvaltoja mukana Pekingin olympialaisiin. Puolustaja kirjasi turnauksen neljässä ottelussa tehot 1+3.

NHL:n siirtoraja sulkeutui maaliskuun 3. päivä, mutta AHL:ssä pelaajia voi vaihtaa vielä tämän kuun 23. päivään asti. Koska Kampfer kaupattiin NHL:n siirtorajan jälkeen, hän ei ole edustuskelpoinen tällä kaudella NHL:n puolella.

Arizona Coyotes

@ArizonaCoyotes
News: We have acquired defenseman Steven Kampfer from the Detroit Red Wings in exchange for future considerations.
nhl.com/coyotes/news/c…
nhl.com

Coyotes Acquire Kampfer from Detroit for Future Considerations

As announced by General Manager Bill Armstrong