Arizona Coyotesista Ottawa Senatorsiin NHL:n siirtotakarajalla kaupattu Jacob Chychrun ehti ennen treidiään pyöriä siirtohuhuissa pitkälti toista vuotta.

Coyotesin GM Bill Armstrong sai siirron viimein varmistuttua rapaa niskaansa siitä, ettei treidi toisaalle toteutunut aiemmin. Lisäksi fanit syyttivät Armstrongia siitä, että tämä kauppasi tähtipuolustajan Senatorsille alihintaan.

Nyt seurapomo on puolustanut toimiaan varsin suorin sanankääntein.

– On vaikea kaupata pelaajaa, joka pelasi edelliskauden teholukemalla -20. Hän oli surkea! Lisää siihen vielä hänen loukkaantumishistoriansa ennen tätä kautta sekä tällä kaudella. Hän on ollut sivussa kahdeksan kuukautta, Armstrong ryöpyttää siirtopyynnön jo viime kesänä jättänyttä entistä tähtipuolustajaansa Cam and Strick -podcastissa.

Ainakin Columbus Blue Jacketsin on väitetty tehneen Coyotesille pelaajasta Senatorsia paremman tarjouksen. Lopulta Armstrong kauppasi Chychrunin Kanadan pääkaupunkiin vaihdossa 1. kierroksen ehdolliseen varausvuoroon (2023), 2. kierroksen ehdolliseen varausvuoroon (2024, Washington) sekä 2. kierroksen varausvuoroon (2026).