Seiska on tavoittanut Tapparan maalivahtivalmentaja ja joukkueenjohtaja Aki Näykin kommentoimaan kultamekostaan tunnetuksi tulleen Iida Vainion väittämiä, jotka koskevat maalivahti Christian Heljankoa.

Tapaus tuli julkisuuteen viime viikolla, kun Vainio väitti Seiskalle viestitelleensä Heljangon kanssa ollessaan vasta 16-vuotias. Seiska kertoi samalla nähneensä osapuolten välistä viestinvaihtoa tammikuusta 2020 alkaen, mutta epäselväksi jäi esimerkiksi se, kumpi otti ensin yhteyttä kumpaan.

Reilua vuotta myöhemmin kaksikon välinen keskustelu oli alkanut uudestaan, kun Vainio oli 17-vuotias. Seiskan mukaan Heljanko kertoi olevansa tulossa Lappeenrantaan ja kysyi, asuuko Iida yksin. Lopulta Heljanko kutsui Vainion tekemään ”tupatarkastuksen” hotellihuoneeseensa.

– Olin jo silloin tosi kova lätkäfani ja jälkikäteen ajatellen ihan liian naiivi. En yhtään tajunnut, missä mennään, kun minut houkuteltiin hotellihuoneeseen, Vainio kommentoi Seiskalle.

Myöhemmin Vainio kertoi Ilta-Sanomille, että hän on tehnyt seksuaalisesta hyväksikäytöstä rikosilmoituksen poliisille. Hän kertoi asiasta myös julkisesti Twitterissä. Myös Kaakkois-Suomen poliisista vahvistettiin IS:lle, että tutkintapyyntö on jätetty.

Näin Tapparan maalivahtivalmentaja kommentoi

Nyt Tapparan joukkueenjohtaja Aki Näykki kertoo, ettei hän ole ollut asiasta tietoinen, eikä siitä ole keskusteltu seuran sisäisesti.

– Tällaisesta tapauksesta ei ole kyllä mitään hajua. En osaa oikein kommentoida tätä mitenkään, koska kenelläkään ei ole ollut tällaisesta tietoa. Sen kuitenkin tiedän, että joukkueessa oli tosiaan silloin tiukat koronaohjeistukset.

– Oudolta se totta kai kuulostaa. Jos vielä alaikäisestä on kyse…Näykki toteaa Seiskalle.

Tappara-luotsin mukaan pelireissuilla huoneisiin ei saisi ottaa ulkopuolisia tyttöjä tai naisia, vaan seuralla on tiukat rajoitukset. Varsinkin korona-aikana rajoitukset olivat todella tiukkoja.

– Ei ole, ei ole mitenkään perussettiä. Joukkueella on totta kai omat säännöt.

Näykki ei osaa vielä tässä vaiheessa sanoa, että keskusteleeko hän asiasta Heljangon kanssa.

– En nyt tiedä. Olemme nyt tässä hetkessä ja valmistaudumme pudotuspeleihin.

LUE MYÖS: Iida Vainio jätti rikosilmoituksen Liigan supertähdestä – näin Tappara-pomo kommentoi tapausta Seiskalle

LUE MYÖS: Seiska: Tappara-tähti kutsui alaikäisen Iida Vainion hotellihuoneeseen