Tapparan toimitusjohtaja Mika Aro on kommentoinut Seiskalle Iida Vainion julkisuuteen nostamia väitteitä, jotka koskevat tamperelaisseuran maalivahti Christian Heljankoa.

Vainio on kertonut Twitterissä tehneensä Heljangosta rikosilmoituksen poliisille (seksuaalisesta hyväksikäytöstä). Myös Kaakkois-Suomen poliisista vahvistettiin Ilta-Sanomille, että asiasta on jätetty tutkintapyyntö.

Arolle uutinen tuli puolestaan täysin puskista. Hän kertoi Seiskalle, ettei ollut aiemmin kuullut tapauksesta mitään.

– Ennen kuin seurana osaa enempää kommentoida, pitää vähän selvitellä asiaa. Kuulostaa myös aika henkilökohtaiselta asialta. Joukkueessa on totta kai kunakin aikana omat käytäntönsä, mutta kyllä tämä kuulostaa enemmän henkilökohtaiselta asialta, Tappara-pomo kommentoi.

Seiska tavoitti aiemmin myös Tapparan maalivahtivalmentaja ja joukkueenjohtajana toimivan Aki Näykin, joka oli väitteistä yhtä yllättynyt kuin Arokin.

– Tällaisesta tapauksesta ei ole kyllä mitään hajua. En osaa oikein kommentoida tätä mitenkään, koska kenelläkään ei ole ollut tällaisesta tietoa, Näykki totesi tuolloin.

LUE MYÖS: Iida Vainio teki liigatähdestä rikosilmoituksen – näin Tappara-luotsi kommentoi asiaa Seiskalle: ”Jos vielä alaikäisestä on kyse…”

Näin tapaus nousi julkisuuteen viime viikolla

Vainion väitteet nousivat tapetille viime viikolla, kun tämä paljasti Seiskalle viestitelleensä Heljangon kanssa, kun hän oli ollut vasta 16-vuotias ja Tappara-vahti 22-vuotias.

Kaksikko oli ollut uudestaan toisiinsa tiiviimmin yhteydessä reilua vuotta myöhemmin viestittelyn alkamisesta. Tuolloin Vainio oli 17-vuotias. Seiskan mukaan Heljanko oli kertonut Vainiolle olevansa tulossa Lappeenrantaan vieraspelireissulle, ja oli kysynyt samalla, että asuuko tämä yksin. Lopulta Heljanko oli kutsunut Vainion tekemään ”tupatarkastuksen” hotellihuoneeseensa.

– Olin jo silloin tosi kova lätkäfani ja jälkikäteen ajatellen ihan liian naiivi. En yhtään tajunnut, missä mennään, kun minut houkuteltiin hotellihuoneeseen, Vainio sanoi Seiskalle.

Vainion mukaan hyväksikäyttö tapahtui Lappeenrannassa keväällä 2021. Seiska kertoo nähneensä osapuolten välistä viestinvaihtoa tammikuusta 2020 alkaen.