HIFK:n puolustaja Otto Salin (artikkelikuvassa) sekä hyökkääjä Kasper Halttunen siirtyvät toistaiseksi voimassa olevilla lainasopimuksilla Mestikseen Kiekko-Vantaan joukkueeseen. Kaksikko kuuluu Liiga-seurojen nimeämälle nuorten pelaajien listalle, joten he ovat oikeutettuja siirtymään Vantaalle. Salin ja Halttunen liittyvät Kiekko-Vantaan joukkueeseen keskiviikkona.

– Iso kiitos HIFK:lle, että saimme Oton ja Kasperin auttamaan meitä Vantaalle. Saatiin kaksi hyvää vahvistusta joukkueeseen. Katsoimme alkuviikosta pelaajatilannetta ja totesimme, että halusimme vahvistaa joukkuetta vielä nuorten pelaajien listalta ennen pudotuspelejä, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen kertoo seuran tiedotteessa.

19-vuotias Salin on pelannut tällä kaudella HIFK:ssa 27 Liiga-ottelua, joissa ovat kertyneet tehopisteet 2+6. Jo viime kaudella hän pääsi pelaamaan Liiga-uransa kuusi ensimmäistä peliä pistein 0+1. Salin on Los Angeles Kingsin 5. kierroksen (#148) varaus viime kesältä.

– Ode on hyvin liikkuva kiekollinen puolustaja, joka pystyy voittamaan ja ohittamaan ensimmäisen vastustajan ja avaa peliä hyvin. Ode tykkää osallistua aktiivisesti hyökkäyspeliin. Uskon, että hän on meidän pakistoon erittäin hyvä lisä, Manninen sanoo.

17-vuotias Halttunen on saanut tällä kaudella vastuuta Liigassa 27 ottelussa, joissa ovat syntyneet tehot 0+1. Hän on pelannut myöskin HIFK:n U20-joukkueessa 18 runkosarjaottelua tehopistein 18+6=24 sekä kolme pudotuspeliä ilman pisteitä. Halttunen varataan tulevana kesänä NHL:ään.

– Kasper on isokokoinen hyökkääjä, jolla on valtava maalintekopotentiaali. Hänellä on erinomainen laukaus. Kasper tuo meille mahdollisuuksia hyökkäyspäähän ja uhkaa ylivoimalle, Manninen kertoo.

Salin ja Halttunen olivat molemmat voittamassa MM-pronssia Pikkuleijonien mukana viime keväänä. Salin kuului myöskin Nuorten Leijonien MM-joukkueeseen edellisissä kisoissa.