NHL:n suurimpiin aktiivipelaajiin lukeutuvan Chicago Blackhawksin kapteeni Jonathan Toewsin ura jääkiekkoilijana saattaa olla ohi.

Autoimmuunisairaudesta sekä koronan jälkioireista jo pitkään kärsinyt Toews jäi tammikuussa ulos joukkueensa toiminnasta ja vihjasi jo tuolloin uran olevan mahdollisesti ohi.

Chicago Daily Heraldin mukaan Blackhawksin seurajohto on jo ilmoittanut pitkäaikaiselle kapteenilleen ja tämän agentille, etteivät he tule tarjoamaan tälle jatkosopimusta kauden päätteeksi. Samaisen aviisin mukaan Blackhawks on jo tehnyt järjestelyjä hyvästelläkseen seuralegendansa 14. huhtikuuta pelattavan viimeisen runkosarjapelin yhteydessä. Blackhawks isännöi tuolloin Philadelphia Flyersia.

Jatkuu Toewsin ura tämän kauden jälkeen tai ei, jättää tuleva Hall of Fame -pelaaja jälkeensä huikean perinnön. 1060 runkosarjapeliä (371+509=880), kolme Stanley Cupia, Conn Smythe -pysti (pudotuspelien arvokkain pelaaja), Selke-palkinto (paras puolustava hyökkääjä) sekä Mark Messier -johtajuuspalkinto. Pudotuspeleissä Toews urakoi 137 ottelua (45+74=119). Blackhawksin kipparina Toews on toiminut syksystä 2008 asti.