NHL-joukkue Colorado Avalanchen kokoonpanoon äskettäin kutsuttu ja yöllä aloittavaksi vahdiksi noussut Justus Annunen onnistui St. Louis Bluesia vastaan huikealla tavalla.

Annunen torjui 19 kutia ja Colorado voitti 4-1. Peli oli suomalaiselle tarunhohtoisessa kolmas, NHL:ssä hän debytoi joulukuussa 2021 kahdessa matsissa.

– Äijät olivat mahtavia, minulla ei ollut töitä liikaa. Peli oli melko helppo minulle. Luottaminen itseeni oli ison asia, Annunen oli sanonut Denver Gazetten Kyle Fredricksonin mukaan.

Kyle Fredrickson

@kylefredrickson
#Avs goalie Justus Annunen after making 19 saves, in his second career NHL start, to beat the Blues.

"The guys were awesome today. I didn't have too much to deal with. A pretty easy game for me."

"Just trust myself is the biggest thing."

Denver Post muistutti, että aiemmin viikolla Avsin maalilla torjui Aleksandar Georgiev. Colorado-luotsi Jared Bednar oli kuulemma ajatellut, että nyt peräkkäisissä peleissä ykkösvahdin pitää päästä huilaamaan otteluista toinen.

Annusen laittaminen maaliin oli lähteen mukaan oikea veto – onhan Blues aloittanut tyhjennysmyynnit. Yksi lähteneistä on tähtisentteri Ryan O’Reilly.

– Tämä oli iso peli meille. Halusimme jatkaa siitä, mihin Minnesota Wildia vastaan jäimme. Nämä olivat isot kaksi pinnaa, Artturi Lehkonen sanoi NHL:n nettisivuilla viitaten Wild-pelillä sen 3-2-voittoon.

Denver Post puolestaan kertoi, että Annunen oli tekemässä seurahistoriaa. Hän oli jo 40:s Coloradon kokoonpanoon noussut pelaaja tällä kaudella. Koskaan aiemmin näin moni ukko ei ole ollut mukana joukkueen rosterissa.

Lehkonen teki matsissa tehot 0+1, Mikko Rantasen saldo oli 1+1. Hänkin kirjoitti eräänlaista historiaa.

Colorado-tähti ylsi neljänneksi nopeimpana suomalaisena 200 maaliin NHL:ssä. Se otti aikaa 462 ottelua, taalaliigan sivuilla kerrottiin. Nopeammin rajapyykin saavuttivat aikoinaan Teemu Selänne (322), Jari Kurri (328) ja Pietarsaaressa syntynyt Ruotsin passin Tomas Sandström (456).