NHL:ssä pyöräytettiin torstain vastaisena yönä Suomen aikaa yhden pelaajan sekä useita varausvuoroja sisältänyt pelaajakauppa, jonka osapuolina olivat Ottawa Senators ja Chicago Blackhawks.

Treidin ainoa seuraa vaihtava pelaaja on Senatorsista Blackhawksiin suuntaava puolustaja Nikita Zaitsev, jonka 4,5 miljoonan dollarin vuosipalkalla varustettu rutkasti ylihintainen sopimus päättyy kesällä 2024. Senators lähetti Blackhawksille hyvityksenä lisäksi 2. kierroksen (2023) sekä 4. kierroksen (2026) varausoikeudet. Blackhawks puolestaan luovuttaa Senatorsille myöhemmin nimettävän varausvuoron.

Siirto on Senatorsin puolelta puhdas palkkadumppaus, eli keino tehdä lisää tilaa palkkakattoonsa. Zaitsev, 31, on mahtunut kuluvalla kaudella Senatorsin pelaavaan kokoonpanoon vain 28 ottelussa (0+5). Venäläinen on pelannut lisäksi kolme ottelua AHL:ssä.

Uudelleenrakennuksen keskellä oleva Blackhawks puolestaan sai hyvityksenä Zaitsevin jättisopimuksen kontolleen ottamisesta arvokkaita varausvuoroja tulevaisuuden joukkueensa rakentamiseen.

Chicago Blackhawks

@NHLBlackhawks
🚨 TRADE ALERT 🚨