St. Louis Bluesissa ollaan näillä näkymin heittämässä hanskat tiskiin kauden 2022-23 osalta.

Bluesilla on kuusi pistettä matkaa viimeisellä Wild Card -paikalla olevaan Calgary Flamesiin, joka on myös pelannut yhden ottelun enemmän. Joukkue on parantanut otteitaan viime aikoina, joten toivo pudotuspelipaikasta ei ole vielä täysin menetetty.

St. Louis Today -lehden toimittaja Benjamin Hochman kuitenkin uskoo, että Bluesin GM Doug Armstrong olisi kääntämässä katseensa jo ensi kauteen.

– Blues ei tule voittamaan Stanley Cupia keväällä 2023. Heidän täytyy asettaa itsensä parhaaseen asemaan ensi kautta varten. Heidän tulisi hankkia siirtomarkkinoilta lisää palasia kautta 2023-24 varten. Vähintään edes varausvuoroja, joilla he voisivat kerätä lupauksia tulevaisuutta varten. Heidän täytyy kuitenkin hyödyntää nykyisten ”siirtonappuloidensa” arvo, Hochman kirjoittaa.

Bluesin kanssa sopimuksensa tähän kauteen päättävät tähtihyökkääjät Vladimir Tarasenko ja Ryan O’Reilly ovat selkeimpiä lähtijöitä ennen maaliskuun 3. päivä olevaa siirtorajaa.

– Tämä tarkoittaa sitä, että Tarasenko täytyy kaupata ennen siirtorajaa. Ja jos Blues ei saa tehtyä O’Reillyn kanssa kohtuullista jatkosopimusta, täytyy myös kapteeni myydä pois. Myös Ivan Barbashevistä voi saada jotain takaisin, jos jatkosopimusta ei synny, toimittaja spekuloi.

Myös yksi suomalainen on noussut siirtohuhuihin.

– Hemmetti, jopa Niko Mikkolasta voisi saada jotain vastikkeena. Hän on isokokoinen, vasemmalta puolelta ampuva puolustaja, jonka tehotilasto jostain epäuskottavasta syystä plussan puolella tässä Blues-joukkueessa, Hochman kertoo.

26-vuotias Mikkola pelaa viidettä kauttaan Bluesin organisaatiossa. 193-senttinen pakkijärkäle on tehnyt tällä kaudella 46 ottelussa tehot 0+3.