Ukko-Pekka Luukkonen on torjunut NHL-joukkue Buffalo Sabresin maalilla 12 ottelussa, ja pikkumustat ovat tarttuneet 89,4 prosentin varmuudella.

Lukema ei ehkä ole hehkein mahdollinen, mutta Sabresin päävalmentaja Don Granato arvostaa pelaajaa.

– Hän rakentaa nyt pelaamisensa perusteita. Nuorella miehellä kropan kompositio on muuttunut, joten hänen on täytynyt sopeuttaa kokoaan, nopeuttaan ja ketteryyttään. Hän on tehnyt tarvittavia muutoksia, ja se on johtanut yhä parempaan menestykseen. Hänen tekemänsä muutokset ovat siis olleet oikeita, luotsi sanoi NHL:n nettisivuilla.

Kuluva sesonki on molarille tarunhohtoisessa oikeastaan ensimmäinen iso. Viime kaudella hän pelasi yhdeksässä ottelussa ja toissa kaudella neljässä pelissä.

– Luukkonen on hyödyntänyt aiemmista otteluista saamaansa kokemusta ja tietotaitoa pelaamistaan kehittääkseen. Se menestys, jota nyt nähdään, on useiden kuukausien työn tulos, ja se on rohkaisevaa. Hänen suuntansa on positiivinen, ja potentiaalia riittää.

23-vuotias alle 20- ja alle 18-vuotiaiden maailmanmestari on iänsä puolesta vielä nuori, vaikka hänet varattiin Buffaloon jo kuutisen vuotta sitten kesällä 2017.

– Tuloksista on tullut parempia ja parempia, mutta Luukkosen ”katto” on äärimmäisen korkealla. Hän on siinä iässä, että hän on nyt uransa tärkeimmässä kehitysvaiheessa. Meidän täytyy organisaationa hyödyntää tämä kehitysikkuna.

Sabresin pelit NHL:ssä jatkuvat ensi yönä Minnesota Wildia vastaan.

LUE MYÖS:

Hurjaan tulitukseen jäänyt Juuse Saros teki tilaa toiselle suomalaisvahdille – ”Olen onnellinen, ettei minun tarvinnut torjua 64 kertaa”

Floridan uusi kasvo takonut pisteitä hämmästyttävään tahtiin – jopa Aleksander Barkovin kivikova suoritus jää taakse

Taas syötöille: Erik Karlsson kykeni viimeksi 30 vuotta sitten nähtyyn temppuun, pian voi syntyä uskomaton ennätys

Voi rähmän rähmä: NHL:n suomalaispelaaja todella epäonnekkaan pompun uhri – maksoi lopulta voiton

Alla jo viisi tappiota – Mikko Rantanen analysoi Coloradon synkän kierteen syitä: ”Nyt täytyy pitää pelaaminen yksinkertaisena”