Suomalaismolari Juuse Saros sai NHL:n lauantaiyöhön ansaitun huilivuoron, kun hän oli torjunut edellisenä yönä Carolina Hurricanesia vastaan voiton 64 torjunnan siivittämänä.

Nashville Predatorsin maalilla Washington Capitalsia vastaan torjui Kevin Lankinen. Hän otti 30 torjuntaa, ja Preds voitti 3-2.

– Olen onnellinen, ettei minun tarvinnut torjua 64 kertaa. Juuse teki hämmästyttävää työtä aiemmin. Hän on loistava kaveri ja loistava maalivahti. Halusin todellakin saada voiton, vuoden 2019 maailmanmestari Lankinen puhui seuransa kotisivuilla.

Preds otti kolme kakkosta, muttei antautunut alivoimalla kertaakaan. Tämä oli yksi pelin kulminaatiopiste.

– Alivoimien hoitaminen merkitsee paljon. (Alexandre) Carrier ja muut pistivät kroppaa eteen, joten heidän hyväksikin haluaa tehdä juttuja. Mielestäni tässä on hintoja, joita voitosta haluaa maksaa. Joskus se sattuu, mutta voitto tuntuu aina paremmalta.

Tehoille suomalaisista nousi Nashvillen voitossa yhden maalin syöttänyt Juuso Pärssinen.

Voittoja joukkue todellakin tarvitsee. Se on omassa divisioonassaan neläjäntenä, mutta esimerkiksi Colorado Avalanche ja St. Louis Blues ovat vain pinnan perässä.

LUE MYÖS:

Floridan uusi kasvo takonut pisteitä hämmästyttävään tahtiin – jopa Aleksander Barkovin kivikova suoritus jää taakse

Taas syötöille: Erik Karlsson kykeni viimeksi 30 vuotta sitten nähtyyn temppuun, pian voi syntyä uskomaton ennätys

Voi rähmän rähmä: NHL:n suomalaispelaaja todella epäonnekkaan pompun uhri – maksoi lopulta voiton

Alla jo viisi tappiota – Mikko Rantanen analysoi Coloradon synkän kierteen syitä: ”Nyt täytyy pitää pelaaminen yksinkertaisena”