Vuonna 1998 Chris Pronger romahti jäälle pudotuspeliottelussa Detroit Red Wingsiä vastaan. Hänet kiidätettiin ambulanssilla sairaalaan, mutta seuraavassa ottelussa puolustajajärkäle oli taas kokoonpanossa.

Nyt 27 vuotta myöhemmin Pronger viimein kertoo, mitä hänelle tapahtui. Kyse oli paljon vakavammasta asiasta kuin moni olisi koskaan osannut arvata.

– Pelasin 18 vuotta NHL:ssä. Voitin MVP-palkinnon, Stanley Cupin ja kaksi olympiamitalia. Mutta vuonna 1998 melkein kuolin jäälle, Pronger kertoo.

– Blokkasin laukauksen, joka osui minua suoraan sydämen kohdalle. Suljin kiekon nopeasti, että saisin pelikatkon. Minuun pisti ja minulla oli vaikeaa saada henkeä.

Prongerin tila heikkeni nopeasti.

– Menetin tajuntani, kun olin vielä jäällä, mutta ennen pyörtymistäni pystyin nousemaan ylös ja haparoimaan pari askelta. Kun huoltaja pääsi luokseni, silmäni olivat pyörähtäneet taaksepäin ja huuleni muuttuivat sinisiksi, Pronger kertoo.

Prongerilta leikattiin pelipaita päältään, ja huoltaja yritti epätoivoisesti iskeä Prongerin sydäntä uudelleen käyntiin. Pulssia ei löytynyt. Hoitohenkilökunta oli juuri aloittamassa elvyttämistä, kun puolustaja tuli tajuihinsa ja haukkoi henkeä.

Sairaalassa Pronger sai kuulla kärsineensä iskusta sydänalaan (commotio cordis), ja hän oli ainoa urheilija, joka oli selvinnyt vastaavasta hengissä. Ylipäätään Pronger oli yksi neljästä ihmisestä, joka oli selvinnyt iskusta sydänalaan hengissä vuoden 1998 tietojen mukaan.

Pronger pelasi vielä pitkän uran onnettomuuden jälkeen. Hän jäi lopulta eläkkeelle vuonna 2012.