Liigassa 155 ottelua tehoin 12+16=28 pelannut hyökkääjä Jouka Juhola aloitti tämän kauden slovakialaisessa HK Popdarissa, mutta pelaajan ja seuran tiet erkanivat kesken kauden.

Juhola ehti pelaamaan joukkueessa 14 ottelussa tehden kaksi maalia.

Kotimaassa viimeksi viime kaudella Ässissä pelanneen Juholan matka jatkuu seuraavaksi puolalaiseen GKS Tychyyn. Seura tiedotti vapunaattoon asti kattavasta pahvista nettisivuillaan.

Tychy on yhdeksän joukkueen Puolan pääsarjassa neljäntenä, ja se on jo nyt varmistanut paikkansa pudotuspeleistä.

Puolaan suuntaa myös pakki Aleksi Varttinen, joka on kuulunut tällä kaudella Pelicansin ja Sportin liigaorganisaatioihin.

GKS Katowice kertoi nettisivuillaan kauden loppuun asti kestävästä diilistä. Varttiselle kausi on ollut haastava, sillä Lahdessa vyölle ei tullut yhtään peliä terveyshuolien takia, Sportissa hän pelasi kahdeksassa matsissa pisteittä.

– Katowice pelasi viime kaudella todella hyvää kiekkoa voittaen mestaruuden. Haluan auttaa joukkuetta uusimaan tämän tempun, Varttinen viestitti.

Katowice on Puolan pääsarjassa kolmantena, ja se on Juholan Tychyn tavoin varma pudotuspelijoukkue.

Varttinen vaikutti jo viime kaudella ulkomailla, kun hän pelasi slovakialaisessa nimihirviössä, HK 32 Liptovsky Mikulaksessa.

Puolan pääsarja jatkuu perjantaina täydellä tohinalla. Maa on eksoottinen kiekossa, eikä se kuulu esimerkiksi miehissä ylimmälle MM-tasolle.