Jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kilpailut pyörähtävät tapaninpäivänä käyntiin Kanadan Halifaxissa ja Monctonissa. Suomi kohtaa avausottelussaan Sveitsin.

Nuorten Leijonien ja Sveitsin välinen ottelu alkaa maanantaina 26. joulukuuta kello 18.00. Voit tutustua ottelun ennakkopakettiin alta.

Televisiointi

Ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä TV5-kanavalta ja suoratoistopalvelu discovery+:sta, joka maksaa 9,99 euroa kuukaudessa.

MM-avausta ennakoidaan Leijonastudiossa, jonka lähetys alkaa jo kello 17.30. Studiojuontajana toimii Juhani Henriksson ja asiantuntijoina Tuomas Grönman ja Antti-Jussi Niemi

Ottelun selostaa Oskari Saari ja kommentaattorina toimii Ismo Lehkonen.

Poissaolot

Nuorten Leijonien kokoonpanosta puuttuvat puolustaja Aron Kiviharju, hyökkääjä Jere Lassila ja maalivahti Niklas Kokko, joista Kiviharjua ja Lassilaa ei voitu rekisteröidä lopulliseen MM-joukkueeseen, johon sai valita vain 23 pelaajaa. Kiviharju ja Lassila voidaan kuitenkin rekisteröidä myöhemmin, mikäli joukkueelle tulee esimerkiksi loukkaantumisia.

Kentälliset

Maalilla:
30 Aku Koskenvuo

Varalla:
31 Jani Lampinen

1:
24 Ville Koivunen – 27 Oliver Kapanen – 33 Brad Lambert
10 Topias Vilén – 21 Aleksi Heimosalmi

2:
29 Niko Huuhtanen – 18 Verner Miettinen – 22 Jani Nyman
7 Aleksi Malinen – 3 Otto Salin

3:
25 Konsta Kapanen – 28 Sami Päivärinta – 23 Kalle Väisänen
2 Jimi Suomi – 6 Kalle Ervasti

4:
34 Aleksanteri Kaskimäki – 13 Topi Rönni – 15 Lenni Hämeenaho
4 Ville Ruotsalainen

13. hyökkääjä:
37 Joakim Kemell

Sveitsin kokoonpano:

Swiss Ice Hockey

@SwissIceHockey
🇨🇭 Unser Team gegen Finnland.
🏒 L'équipe suisse contre la Finlande.
💥 La squadra svizzera contro la Finlandia.

#WorldJuniors | Line Up | 🇨🇭 - 🇫🇮

Parhaat pistemiehet

Kyseessä on molempien joukkueiden ensimmäinen MM-ottelu, joten tilastoja ei ole vielä saatavilla. Ennen turnauksen alkua Nuorten Leijonien tehokkain pelaaja harjoitusotteluissa on ollut Jani Nyman.

Kuntopuntari ja lohkotilanne

Lohkon ensimmäiset ottelu pelataan tänään 26. joulukuuta.

#JoukkueO3p2p1p0pMP
1Yhdysvallat USA4300119-119
2Suomi FIN4201112-117
3Slovakia SVK4201114-127
4Sveitsi SUI4030111-126
5Latvia LAT400134-141

Pelaajien/valmennuksen kommentit

Nuorten Leijonien päävalmentaja Tomi Lämsä kertoo Suomen Jääkiekkoliiton haastattelussa, että hän tyytyväinen joukkueen pelin kehittymiseen. Suomi kohtasi MM-kisojen alla harjoitusotteluissa turnauksen suurimmat suosikit Yhdysvallat ja Kanadan.

– Tähän mennessä olen tyytyväinen. Olemme saaneet näkyviin niitä asioita, joita olemme halunneetkin. Tiedämme mitä pitää vielä parantaa.

– Kun seuraavat pelit lähtevät käyntiin, meidän pitää yhä olla nöyriä pelin edessä. Haluamme viedä peliämme eteenpäin. Tulos pitää olla priimaa joka ilta, mutta myös prosessin pitää jatkua siellä taustalla, Lämsä kommentoi kiekkoliitolle.

Näin käy

MM-kisojen avausottelusta ei ole luvassa helppoa. Sveitsi kukisti turnauksen alla harjoitusotteluissa Tshekin ja Ruotsin, joten mistään heikosta ryhmästä ei ole kyse.

Nuoret Leijonat lähtee otteluun ennakkosuosikkina ja hyvin valmistautuneena. Myös joukkueen terveystilanne on loistava. Suurempiin nukahteluihin pelin sisällä ei ole kuitenkaan varaa.

Suomi pelaa yleensä aina hyvin joukkueena. Kaikki puhaltavat yhteen hiileen, eikä sooloilijoita löydy. Nuorilla Leijonilla on ratkaisuvoimaa monessa eri ketjusta. Myös parhaimmat yksilöt ovat parempia kuin Sveitsillä. Nuoret Leijonat voittaa kamppailun maalein 4-2.