Winnipeg Jetsin sensaatiopakki Josh Morrisseyn pisteputki ei meinaa katketa NHL:ssä millään. Hän on latonut pisteille syöttöpinnojen turvin jo 11 ottelussa peräkkäin.

Putki kasvoi aatonaattoyönä, kun hän saalisti yhden syöttöpinnan 2-3-tappiossa Boston Bruinsia vastaan.

Tuo putki on Jetsin ja sitä edeltäneen Atlanta Thrashersin seurahistorian jaetusti toiseksi pisin. Pisin on suomalaistykki Patrik Laineella, joka takoi pinnoille kaudella 2017-18 peräti 15 matsissa peräkkäin.

Pakkien historiassa koko NHL:ssä syöttöputki on kuudenneksi pisin, ja nyt Morrisseyn edessä on Colorado Avalanchen Cale Makar 13 ottelulla. Ykkösenä on 17 ottelussa peräkkäin kaudella 1985-86 syötöille naputellut Edmonton Oilersin Paul Coffey.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Josh Morrissey extended his point and assist streaks to 11 games, with the former matching the second-longest stretch in @NHLJets / Thrashers history – a run held by 4 others. The longest point streak is held by Patrik Laine (15 GP in 2017-18).

#NHLStats: media.nhl.com/public/live-up…

Kanukki on iskenyt tällä kaudella 33 pelissä tehot 6+33=39. Pistevire on pelaajalle itselleen sensaatiomainen, sillä esimerkiksi aiempi piste-ennätys 37 pinnaa (12+25) on mennyt jo nyt rikki.