NHL-maalivahti Andrew Hammond, 34, on lopettanut kiekkouransa. Lopetuspäätöksen syynä on hänen saamansa nilkkavamma, joka ei koskaan täysin parannu.

Hammond pelasi NHL:ssä kahdeksan kautta. Hän kiersi urallaan runsaasti Pohjois-Amerikkaa ja edusti urallaan Ottawa Senatorsia, Colorado Avalanchea, Buffalo Sabresia, Minnesota Wildia, Montreal Canadiensia ja New Jersey Devilsiä.

Hammondin läpimurto NHL:ään oli sensaatiomainen. Tulokaskaudellaan hän pelasi Ottawassa 24 ottelua sensaatiomaisella torjuntaprosentilla 94,1 ja sai faneilta lempinimen Hamburglar.

– St. Patrickin päivänä vuonna 2013 allekirjoitin NHL-sopimuksen Ottawa Senatorsin kanssa. Yksi unelmani toteutui. Olin varaamaton vapaa agentti suoraan yliopistosta. Ajattelin, että asiat eivät enää voisi parantua. Olin väärässä… Urani oli sarja uskomattomia ja odottamattomia muistoja. Tapasin joitakin parhaita ihmisiä, joita tunnen, ja voin rehellisesti sanoa, että minulla oli paras ”työpaikka” koko maailmassa, Hammond kirjoittaa.