18-vuotias slovakialaislupaus Adam Sykora säväytti keväällä Tampereella ja Helsingissä pelatuissa MM-kisoissa. Hän iski puolivälieriin asti yltäneelle Slovakialle tehot 2+1 – 17-vuotiaana.

Nyt pelaaja on noussut otsikoihin täysin erilaisessa valossa.

Slovakialainen Sport-nettisivusto kertoi, että Sykora ja tämän maanmies, vuotta nuorempi Ondrej Molnar osallistuivat Nitran erään koulun salibandyturnauksessa leimahtaneeseen tappeluun.

Se sai alkunsa, kun Sykoraa taklattiin kyseenalaisella tavalla. Salibandyssa taklaaminen on kielletty tyystin. Sykora oli pitänyt puolensa antamalla vastustajalle suusanallista palautetta, jonka jälkeen telkät lähtivät pöntöistä totaalisesti.

Molnar oli tullut puolustamaan Sykoraa, ja tämän kerrotaan lyöneen jotain osapuolta verisesti. Uhrin leuka oli murtunut, ja tapaus oli vaatinut sairaalahoitoa. Lisäksi ensi kesän NHL-draftissa varattavissa oleva pelaaja oli jahdannut jotain toistakin henkilöä ja kiinni saadessaan hän olisi kaatanut tämän ja vielä potkinut.

Hässäkästä on alkanut poliisitutkinta.

Molnaria ei valittu Slovakian alle 20-vuotiaiden alustavaan maajoukkueen matkaan luotsi Ivan Fenesin mukaan. Kuulemma ”vähemmän pidetty päätös” oli tehty maan Jääkiekkoliiton kanssa, luotsi kertoi slovakialaismedoille. Sykora puolestaan oli sanojensa mukaan pahoillaan tapahtuneesta, ja hän haluaisi hiljalleen unohtaa menneet.

Sykora on pelannut tällä kaudella Slovakian pääsarjan HK Nitrassa 20 ottelua pistein 2+7=9. Hänet varattiin NY Rangersiin tänä vuonna kakkoskierroksella 63:ntena.

Molnar on pelannut myös Nitrassa 22 pelissä tehoin 2+3=5. Lisäksi vyöllä on yksi peli Slovakian nuorten sarjasta saman seuran junnuista pistein 1+0=1.

Nuorten MM-kisat alkavat Kanadassa tapaninpäivänä.