Liigan kuluvan kauden suurimpiin mestarisuosikkeihin lukeutuva Kärpät on puhuttanut kiekkopiirejä varsin passiivisella ja tylsänäkin pidetyllä pelitavallaan.

Ismo Lehkonen lataa Kalju Cornerissa suoran mielipiteen oululaisten träppijääkiekosta.

– Puhutaan neloskentästä lähtien EHT-tasoisista pelaajista. Heillä on kyllä laatua. Se linjanveto, että ne pelaa matemaattista, viimeisen päälle tarkan markan peliä energiaa säästäen, niin kyllähän se pisteitä tuottaa väkisin.

– Se on heidän linjanveto Lauri Marjamäen koko valmennustiimiltä, että he haluaa tämän tyylistä juttua tehdä. Oletusarvohan kaikilla on, että juuri tuon tyylisellä pelaamisella pärjää pudotuspeleissä. Itse olen sitä mieltä, että tuo aika on jo mennyttä, että tällainen poltetun maan taktiikka, kolmivaiheinen verkkainen viivelähtöjä viljelevä träppipelaaminen olisi se autuaaksi tekevä asia, mikä vie kohti finaaleja ja mestaruutta, Lehkonen näkee.

Lehkosen arvion mukaan asia ei kuitenkaan välttämättä mene näin.

– Mä sanon, että se on nähty jo. Uskallan väittää, että hyvin valmennetut joukkueet löytää tiet ja keinot tuhota tuollaisen systeemin, kun pelataan ottelusarjoja. Tämä on mun henkilökohtainen mielipide.

– Se on vähän kuin nukkuvaa koiraa katsoisi, Lehkonen täräyttää loppuun.

Voit kuunnella Lehkosen arviot jokaisen Liiga-joukkueen alkukaudesta täältä.